Αναπαλαίωση δημοτικού σχολείου Περιστεράς Δήμου Βασιλικών

Αναπαλαίωση δημοτικού σχολείου Περιστεράς Δήμου Βασιλικών

Αρ. Πρωτ. 3547/26.08.09

Προς Υπουργούς:

- ΕΣΔΔΑ & Δημόσιας Τάξης

- Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

- ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Το δημοτικό σχολείο της Περιστεράς του Δήμου Βασιλικών είναι ένα σχολείο μνημείο, καθώς μετρά περισσότερο από μισό αιώνα ζωής. Στο σχολείο φοιτούν περισσότερα από 100 παιδιά, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, καθώς στην ευρύτερη περιοχή σημειώνεται ιδιαίτερη οικιστική ανάπτυξη που συνοδεύεται από πληθυσμιακή αύξηση.

Το σχολικό κτίριο έχει υποστεί πολλές φθορές από την πάροδο του χρόνου γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας. Ωστόσο, η συντήρησή του είναι πολυδάπανη, καθώς χρήζει αναπαλαίωσης και ειδικής φροντίδας, ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του. 

Εκτός, όμως, από τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου, παρεμβάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν και στον αύλειο χώρο, ενώ οι ανάγκες των παιδιών επιβάλλουν και την κατασκευή γηπέδου αθλητικών δραστηριοτήτων.

 Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 - Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την αναπαλαίωση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Περιστεράς, το οποίο αποτελεί ένα σχολείο-μνημείο, αλλά και για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου για τις ανάγκες των μαθητών;